• Weer een uitdagende wintertriatlon!

  21 dec 2023
 • Zaterdag 16 december was het weer zover, de Wintertriatlon Gouda. Wat een leuk evenement is dit altijd en wat een mooie afsluiter van het najaar.

  De voorbereidingen waren weer perfect, complimenten aan Stephan, die er ook zaterdagmorgen vroeg alweer stond om de laatste dingen te regelen terwijl hij zelf ook nog mee doet. ’s Ochtends vroeg ook nog de laatste mensen die nog even ingewijd moesten worden in de kunst van het langlaufen. En dat leverde ook resultaat op, maar daarover later.

   

  Het terrein werd verkend en de posten werden verdeeld, de laatste hand aan de verschillende parcoursen werd gelegd. Hardlopen 5 of 10 rondjes van 600 meter door het Groenhovenpark. Mountainbiken 2 of 3 ronden van 6 km; en ook nog een fietsparcours van 8 km. Langlaufen ook 5 of 10 ronden van 600 meter. Een lange of korte afstand, individueel of met een team, mogelijkheden genoeg!

   

  Om precies 12.00 uur klonk het startschot voor het hardlopen. Een mooi parcours over voornamelijk onverhard terrein. Er deden een flink aantal tri-atleten mee, en je zag die ook vooruit snellen. Maar ieder zijn specialiteit, de een is beter in lopen, de ander in fietsen, en de echte langlaufers hebben dan weer hun eigen grote voordeel.

  Het mountainbiken is misschien wel het zwaarste onderdeel. Een asfaltopwarmertje, daarna zwaar bos-en-heuvelterrein, weer een asfalt-intermezzo, een nog zwaarder en langer bos-en-heuvelterrein en dan weer terug naar het beginpunt. Zwaar hoor!

  En tenslotte dan het langlaufen, voor de een een makkie qua techniek, maar 10 rondjes vallen toch echt niet mee, gauw een uur. Sommigen bleven de hele tijd mooi in de techniek, en bleven ook lachen. En de anderen zonder veel langlaufervaring hadden het zwaar, zonder goede techniek heb je toch wel een achterstand.

   

  Op het langlaufterrein verzamelde zich het publiek en de deelnemers die al klaar waren. Er werd flink geapplaudiseerd voor degenen die over de finish kwamen, anderen werden nog even opgepept door de teamgenoten of van hapjes en drankjes voorzien, en weer anderen zaten lekker uit te blazen en op te warmen in de gezellig aangeklede Skihut met een lekker kopje soep en een stukje kerstbrood.

   

  Van de lange afstand kwam de eerste na ongeveer 2 uur binnen en de laatste was na 3 uur nog bezig en ging moedig nog een paar rondjes alleen over de baan. Speciale complimenten voor 2 jeugdigen: Florian werd per rondje gesponsord voor de actie van het Glazen Huis voor ALS en wilde perse de 10 rondjes volmaken en dat lukte ook. Applaus voor zijn doorzettingsvermogen! En Helmer, die wel een fanatiek langlaufer is, haalde als jeugddeelnemer gewoon de 3de plaats op de lange afstand voor volwassenen.

   

  In totaal waren er 37 deelnemers. De winnaar lange afstand heren was Stephan van Eijk in 1.59.25 uur. En de winnaar lange afstand dames was Riikka Vreeswijk-Kelja in 2.06.37. Hier tref je de volledige uitslag aan. De prijzen werden weer beschikbaar gesteld door onze sponsor Outdoor Gouda.

   

  Klik hieronder op een foto voor een vergroting en diashow.

  En hier vind je een link naar nog veel meer foto’s.