• Zomerstartdag op zondag 25 maart 2018 van 13 tot 16 uur

  5 mrt 2018
 • Dit jaar hebben we op de jaarlijkse zomerstartdag speciale aandacht voor de zomerbiatlon: rolskiën/cross skaten en schieten. Als je het leuk vindt om een keer de combinatie te oefenen van het rolskiën met het schieten, neem dan deel aan een kennismakingsles. Uiteraard bieden we ook andere kennismakingslessen aan. Zie hiervoor onderstaand programma. En de meer ervaren sporters kunnen ook  meedoen aan een nordic walking tocht of Rolski/cross skate tocht.

  Kennismakingslessen om 13 uur

  -          Zomerbiatlon (rolskiën/cross skaten en schieten)

  -          Rolskiën/cross skaten  

  -          Target Sprint (hardlopen en schieten)

  -          Nordic walking

  -          Nordic sports

  Tochten

  -          13 tot 15 uur       Nordic walking tocht                    

  -          14.30 tot 16 uur  Rolski/cross skate tocht   

  Locatie: de start is bij de skihut op het buitenterrein van het Groenhovenbad in Gouda, te bereiken via het parkeerterrein aan de Heuvellaan, het pad links om het zwembad volgen naar de skihut.

  Trek gemakkelijk zittende kleding aan, stokken zijn aanwezig, evenals rolski’s en cross skate materiaal.
  Deelname aan een kennismakingsles is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 5, kinderen € 2,50.

  Ook zonder aanmelden is iedereen welkom, maar voor de organisatie is het handig te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Geef je komst dus graag door via cursus@langlauf.nl

  Klik door voor het volledige zomerprogramma.

   

  Achtergrond informatie

  Langlaufvereniging Gouda biedt vanaf het voorjaar diverse buitensporten aan, te weten nordicwalken, rolskiën, cross skaten, fietsen, mountainbiken, hardlopen/conditietraining en nordic sports. Zo kan je als wintersporter ook in de zomer actief blijven en de conditie op peil houden. En al deze sporten zijn ook voor niet-wintersporters een leuke manier om lekker in de buitenlucht actief te zijn. Ze helpen een goede conditie op te bouwen en zijn een goede basis voor het langlaufen. Maar deze sporten kan je natuurlijk ook doen bij Langlaufvereniging Gouda zonder de overstap naar het langlaufen te maken.

  zomerbiatlon en rolskiën/cross skaten

  Rolskiën zorgt voor een intensieve training van veel spiergroepen inclusief de buik- en rugspieren, het evenwicht en het uithoudingsvermogen. In combinatie met het schieten vergt de zomerbiatlon een goede beheersing van je lichaam om bij hoge hartslag gericht te kunnen schieten.

  target sprint

  De target sprint is een variant op de zomerbiatlon. Het gaat hier om de combinatie van hardlopen met het schieten.

  nordic sports

  Bij nordic sports doe je diverse oefeningen om de buik- en rugspieren te trainen evenals oefeningen voor een goede balans. Deze trainingen zijn een ideale voorbereiding op het langlaufen.

  Nordic walking

  Waar bij gewoon wandelen alleen de benen het werk doen, gebruik je bij nordic walking ook de spieren in het bovenlichaam, vooral de borst-, schouder- en armspieren. Door het gebruik van de stokken gaan we actiever lopen, wordt het lichaam beter opgestrekt, lopen we stabieler en kunnen we het lopen langer volhouden dan zonder stokken.